Şanlıurfa’da depremde hasar gören binanın kontrollü yıkımında. Hasarlı bina yıkılırken yan tarafındaki sağlam ve oturulan binaya zarar verdi. Zarar gören apartmanın dış duvarının bir kısmı yıkıldı. 3 aydır kısmı yıkılan bina görüntüsü gelen turistleri tedirgin ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasar alan binaların yıkım işlemleri kontrollü bir şekilde devam ediyor.

Depremlerden etkilenen 11 il arasında yer alan Şanlıurfa’da da, başta Haliliye ilçesinde olmak üzere, birçok bina ağır hasar almıştı.

Atatürk bulvarında ağır hasırlı olduğu için yıkım kararı verilen bir binanın kontrollü yıkımı gerçekleştirilirken yıkılan bina, yan tarafındaki sağlam binaya zarar verdi. Altında iş yeri ve üst katında oturanların bulunduğu Cevheri Apartmanı’nın yan tarafı dış duvarının bir kısmı yıkıldı.

Yıkım öncesi sağlam binada oturanların, tedbir amaçlı binayı boşaltmaları olası bir faciayı önledi. Yaklaşık 3 aydır dış duvarın bir kısmı yıkılan bina görüntüsü gelen turistleri tedirgin ediyor.

KENTTE GELEN TURİSLERİ TEDİRGİN EDİYOR

Kenttin en işlek yerinde bulunan bina gelen yerli ve yabancı turistleri tedirgin ediyor. Binayı gören vatandaşlar, cadde girişindeki bu bina uzun süredir böyle duruyor, halk depremi unutmaya çalışırken, yetkililer bu çok kötü manzarayı en azından bir pankartla veya reklamla kapatırsa var olan görüntü estetiğinin değişeceğini belirtiler.