Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Zeytin fidanları köklenmeye başladı
Birecik Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde Barış ve Huzurun Sembolü Olan, Zeytin Fidanları köklenmesi yüzleri güldürüyor.
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki illerde tüm vatandaşların kullanımına yönelik on binlerce Zeytin Fidanı üretimi amacıyla Birecik Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde üretilmek üzere 2022 yılı programında olan, Zeytin’in Nizip, Gemlik ve saurani gibi türlerinin, Çeliklerin yörenin zeytin bahçelerinden alınmasıyla başlayan yolculuğuna seradaki köklendirme tavalarından sonra, fidan poşetlerine alınan zeytin çelikleri, daha sonra geçici seralara dizilmesiyle fidanlarda ki yolculuğuna devam ediliyor. Alıştırma seralarına alınan zeytinler bakım periyotlarıyla birlikte yetiştirilerek toprakla buluşturulması sağlanıyor.
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
“İnsanlar için zeytin, dalı ile barışı, altın renkli yağı ile huzur ve mutluluğu sembolize ettiği için çok değerlidir. İklim ve toprak yapısı itibarıyla oldukça uygun olan zeytin yetiştiriciliği bölgemize ayrı bir ekonomik bir güç kazandıracaktır. Bu kapsamda Bölge Müdürlüğümüz Fidanlıklarında her yıl arttırılarak devam ettirilecek olan zeytin fidanı üretimi ile birlikte yöremizde zeytinciliğin de yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.
Gerçekleştirdiğimiz birçok ormancılık faaliyetlerimizle birlikte, yöre insanımıza gelir getirici tür olarak ekonomik anlamda faydalar getirecek olan zeytin fidanlarının yetiştiriciliği görevini üstlenmenin bilincinde üretilen bu zeytin fidanları bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49