Öne Çıkanlar sanlıurfa urfa Vali Erin urfahaber buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Zabıta Müdürleri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa ve İlçelerinde Zabıta hizmetlerinin daha verimli yerine getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının öncülüğünde başlatılan İlçe Zabıta Müdürleri Koordinasyon toplantısı aksatılmadan her ay düzenli bir şekilde devam ediyor.

İlçe Zabıta Müdürleri Mayıs ayı Koordinasyon toplantısı Şanlıurfa merkez Karaköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapıldı. Karaköprü Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hasan Atmaca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanı Avukat Lamih Çelik ile İlçe zabıta Müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hasan Atmaca toplantıya ev sahipliği yaptıklarından dolayı Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile Zabıta Müdürü Abdullah Baydilli’ye teşekkür etti. Zabıta Daire Başkanı Hasan Atmaca amaçlarının 13 İlçe Zabıta Müdürlükleriyle ortak hareket ederek birlik beraberlik içerisinde zabıta hizmetlerini yerine getirmek olduğunu söyledi. Hasan Atmaca İlçe Zabıta Müdürleri koordinasyon toplantısının aynı zamanda eğitim amaçlı toplantı olduğunu da sözlerine ekledi.

Karaköprü Zabıta Müdürü Abdullah Baydilli ise Toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Belediyeler Birliği tarafından bastırılan Zabıta’ nın Cep Kitabının yazarlarından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanı Avukat Lamih Çelik “ Semt Pazarlarının Denetimi” konusunda sunum yaptı.

Semt pazarlarında yetkinin ilçe Belediyelerinde olduğunu anlatan Avukat Lamih Çelik “Pazar Yerleri belediyeler veya belediyelerin yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları iştirakleri tarafından kurulur. Gerçek veya diğer tüzel kişiler tarafından pazar yeri kurulamaz. Semt pazarı kurulmasına, Pazar Yeri Kuruluş Komisyonu’nun raporu göz önünde bulundurularak belediye meclisi tarafından karar verilir. Semt pazarının kurulmasında; ulaşım imkânları, semt pazarı sayısı ve bunların birbirlerine yakınlığı ile semt pazarının çevreye, altyapıya ve trafiğe getireceği yükler göz önünde bulundurulur. Semt pazarı kurulan yerlerde, üretici pazarı ve semt pazarı aynı günde kurulamaz” dedi.

Lamih Çelik toplantıda İlçe Zabıta Müdürlerinin çeşitli konulara ilişkin sorularını da cevapladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48