Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Viranşehir’de etüt merkezi açıldı

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Viranşehir’e gelen Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Viranşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitimi Merkezinin işbirliğinde üniversite sınavına hazırlanan gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlayıp ücretsiz kurs verdiği eski belediye binasında hizmet veren Etüt merkezinin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, Vali Ayhan’ın yanı sıra Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan, Öğretmenler, Öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, merkezin tüm öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, eğitime verdiği destek ve katkılarından dolayı Viranşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, 4 katlı eski belediye hizmet binasında öğrencilere ücretsiz kurslar verildiğini belirterek, Halk Eğitimi Merkezinden öğretmenlerin desteğiyle yaklaşık 250 öğrencinin üniversite sınavlarına hazırlandığını söyledi.

Viranşehir’de, dezavantajlı ailelerin sayısının çok olduğunu dile getiren Başkan Ekinci, Üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlayıp, eski belediye hizmet binasının tadilat ve onarımını yaparak çok sayıda öğrencinin hizmet alacağı bir eğitim merkezine dönüştürdüklerini söyledi.

Açılan kurslarla 2021 yılında 218, 2022 yılında ise 164 öğrenci olmak üzere 2 yılda toplam 382 öğrencinin Üniversitelere yerleşmesine vesile olduklarını ifade eden Ekinci, “Amacımız, Viranşehir’de kadınlar, gençler ve öğrencilerimize destek vermek ve onların geleceği için yatırım yapmaktır” dedi.

İlçede spor’a ve gençlere yönelik yapılan hizmetlere dikkat çeken Başkan Ekinci, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, değerli bakanlarımız ve milletvekillerimize, Viranşehir’e sağladıkları her türlü hizmet ve imkanlardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ekinci, eğitime, gençlere ve spor’a yönelik yatırımların devam edeceğini kaydetti.

Vali Ayhan ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte dualar eşliğinde merkezin açılış kurdelesini kestikten sonra, Etüt merkezini gezdi.

Sınıfları tek tek gezen Vali Ayhan ve Başkan Ekinci, öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti.

Vali Ayhan ve beraberindekiler yaklaşık 1 saat süren açılış programının ardından merkezden ayrıldı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49