Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Viranşehir’de Depremde hasar gören evler yıkılıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 11 ili etkileyen depremlerde Viranşehir ilçesinde de birçok müstakil ev ve binalar hasar gördü.

Depremlerin ardından Viranşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı teknik ekipleri, İlçe genelinde hasar tespit çalışmalarına başladı.

Yapılan hasar tespit çalışmalarında, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden yapısal hasar almış acil yıkılması gereken evler tespit edildi.

Bu kapsamda Viranşehir Belediyesi, konut sahipleriyle birlikte merkez Kale Mahallesi 92 ve 94. Sokaklarda riskli bulunan 2 müstakil evi boşalttıktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında yıkımını gerçekleştirdi.

Yıkımlardan sonra çıkan molozları belediyeye ait hafriyat alanında toplama çalışması yürüten ekipler, aciliyet gerektiren diğer yapıların yıkılması için çalışmalarını sürdürecek.

Yıkım esnasında İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Baran’da hazır bulundu.

Kaymakam Çengel ve Başkan Ekinci, yapılan çalışmalarla ilgili yıkım ekibinden bilgi aldı.

Evlerinin yıkılmasını duygulu gözlerle seyreden Sülayman ve Kadriye Çiçek Çifti, depremden sonra evlerinin ağır hasar aldığını ve ekipler tarafından yıkım kararı alındığını söyledi.

Depremin ardından barınma ve gerekli yardımın yapıldığını belirten Çiçek Çifti, Kendilerine taşınma ve kira yardımı yapıldığından dolayı devlet yetkililerine teşekkür ettiler.

Şanlıurfa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı ekipleri, Viranşehir Belediyesi koordinasyonuyla ilçe merkezinde 200’ün üzerinde ağır ve orta hasarlı bina tespit edildi. Yapılacak değerlendirme sonucunda yıkım kararı alınan binaların yıkımına devam edileceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48