Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Vali Ayhan'dan Dünya Çevre Günü mesajı

Birleşmiş Milletler 1972 yılında 5 Haziran’ı “Dünya Çevre Günü” olarak ilan etti. Yaşanılabilir çevrenin öneminden vurgu yapılan gün çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da bu gün vesilesi ile yazılı bir açıklama yayımladı. Ayhan “Temiz bir dünyada yaşamak ve gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak, devletimizin temel hedeflerinden biridir.” Dedi.

Vali Ayhan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“5 Haziran; Birleşmiş Milletler tarafından 1972 yılında “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edilen, sağlıklı ve yaşanabilir çevre konularının önemini vurgulayan, özellikle günümüz çağında büyük önem taşıyan gündür. Çevremizi koruma çabalarımızın günümüzde bu denli özel konumda tutulmasının gayesi; insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını, bununla birlikte gelecek nesillere de bu güzel mirası bırakmayı mümkün kılmaktır. Yaklaşık olarak 4,5 milyar yıldır var olan dünyada, insanlık olarak kısa bir zamandan beri bulunuyoruz. Ancak bu kısa zamanda, insanlığın verdiği büyük zararlarla ne yazık ki dünyamızın olumsuz etkilendiğini söyleyebiliriz.

Bilinmelidir ki çevreye verdiğimiz zarar, aslında direkt olarak insanlığa verdiğimiz zarardır. Dolayısıyla dünyamıza ve doğamıza verdiğimiz önem, insanlığa verdiğimiz önemle eş değerdir. Bizler doğayla uyum içinde yaşamak zorundayız, çünkü gidecek başka hiçbir yerimiz yok... Bu nedenle, çevre bilinciyle hareket etmeli, asıl evimizin dünya olduğunu hatırlamalı ve çok geç olmadan doğal dengeyi korumak adına adımlar atmalıyız.

Önem taşıyan tüm bu sebeplerden ötürü; “5 Haziran Dünya Çevre Günü”, tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de çevre konusunda duyarlılığımızı artırmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Temiz bir dünyada yaşamak ve gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak, devletimizin temel hedeflerinden biridir. Her bir vatandaşımızın da aynı şekilde temel hedefi bu olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; dünyamızı gerektiği gibi koruyabilmek ve esas yuvamıza sahip çıkabilmek umuduyla, Şanlıurfalı hemşehrilerimizin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum. Çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe sahip olmalarını ve doğanın bize sunduğu güzelliklerin ilelebet var olmasını temenni ediyorum…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49