Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Vali Ayhan', Çöken bina ile ilgili açıklama
Deprem nedeniyle ağır hasar oluşan Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bamyasuyu Mahallesindeki 7 katlı bir bina 15.45 sularında bir anda yıkıldı. Binan yıkılmasıyla olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, emniyet, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Şanlıurfaspor maçında binanın yıkıldığı haberini alan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve İl Emniyet Müdür Mehmet Murat Ulucan, olay yerine gitti.
Ekiplerden bilgi alan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, enkazda bir kişinin olduğunu ve arama kurtarma çalışmanın sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan Vali Ayhan, Şanlıurfa’da 2 bin 500 konutun ağır hasarlı olduğunu vatandaşların kesinlikle bu binalara girmemesi konusunda uyardı.
BİR KİŞİNİN OLDUĞU SÖYLENİYOR”
Yıkılan binayla ilgili Vali Salih Ayhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Ağır hasarlı bir bina Elektriği, suyu, gazı kesilmiş güvenlik tedbiri polis bariyerleriyle alınmış bir bina ancak bir kişinin olma ihtimalinin olduğunu söylüyorum bir yaralı vatandaşımız hastaneye yetiştirildi herhangi bir hayati tehlikesi yoktur inşallah ümidimiz inancımız burada hiç kimsenin olmaması varsa da sağ çıkarılması.
“AĞIR HASARLI BİNALARA KESİNLİKLE GİRİLMEMESİ GEREKİYOR”
Şu an burada bir çalışma var vatandaşlarımız buradan bir kez daha görmüş olduk ağır hasarlı binaların içine de mutlaka girilmemesini ve önünden geçilmemesi gerekiyor.
AĞIR HASARLI BİNA SAYISI 2 BİN 500”
Şanlıurfa’da 2 bin 500’e yakın ağır hasarlı binamız var hukuki süreçleri devam ediyor kısa süre içerisinde ortadan kaldırmamız gereklidir dolayısıyla bu da görülmüş oldu ki vatandaşımızda sorumluluk alması lazım bizlerinde bu konuda daha da dikkatli olmamız gerektiğiHASAR TESPİT ÇALIŞMASININ YÜZDE 80’Nİ BİTTİ”
Hasar tespit çalışmalarımızın %80’ni bitti çalışmalar devam ediyor Türkiye’de bina stoğu en fazla olan illerin başında biz geliyoruz yani bağımsız bölüm olarak yaklaşık 800 bin bağımsız bölüğümüz var arkadaşlarımız 600 bini geçtiler Cuma günü itibariyle Cumartesi, Pazar da çalışıyorlar.ni bir kez daha görmüş olduk. Dikkat, dikkat, dikkat diyorum.
BİN 700 BİNA ORTA HASARLI”
Şu an 2 bin 500 üzerinde ağır hasarlı binamız var orta hasarlı bina sayımızda 1700 üzerinde toplam 4 binin üzerinde orta hasarlı ve ağır hasarlı binamız var dolayısıyla daha dikkatli olmamız lazım bunu özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49