Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Uzun bir aradan sonra Göbeklitepe ziyarete açıldı

Şanlıurfa’da, dünyanın en eski anıtsal tapınağı olarak kabul edilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan 12 bin yıllık tarihe sahip Göbeklitepe bugünden itibaren yeniden ziyarete açıldı.

GÖBEKLİTEPE DEPREM VE SEL NEDENİYLE KAPATILMIŞTI

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler ve ardından yaşanan sel felaketiyle hasar görmediği ifade edilen ören yeri ziyarete kapatılmıştı.

Kazıların başladığı 1995 yılından itibaren uygarlığın kökeni hakkındaki görüşleri değiştiren Göbekli Tepe, belki de tüm insanlığın tarihini baştan yazabilecek bir öneme sahip. Hayvan figürleriyle yontulmuş taşları ve T biçimli sütunlarıyla 12.000 yıllık dairesel yapılar, tarım devriminden ve hatta çanak çömlek yapımının icadından bile daha eski.

12.000 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler ve ardından yaşanan selden ziyaretçileri kapanan Göebklitepe bugün ziyaretçilere açıldı.

Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ, 3 Nisan 2023'ten bugünden itibaren ören yerinin ziyarete açıldığını duyurdu.

Göbeklitepe'yi saat 08:30-19:00 saatleri arasında ziyaret edile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49