Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Urfa’da pamuğuna ekimine başlandı

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Şanlıurfa'nın Harran ovasında çiftçiler "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamukta ekime başladı.

Türkiye’nin pamuk ihtiyacının yarısına yakınının karşılandığı Şanlıurfa'da, stratejik bitki olması nedeniyle bu ürünün ekim alanı her geçen yıl artıyor. Bölgede yetiştirilen pamuk lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlanıyor.

Çiftçiler, Güneydoğu Anadolu Projesi'yle (GAP) artan sulama imkanları sayesinde daha yeşil bir çehreye kavuşan Harran Ovası'nda pamuk ekimine başladı.

Harran Ovasında Mayıs ayından itibaren havaların ısınmasıyla birlikte birçok çiftçi, pamuk ekme hazırlığına başladı. Nisan ayında hazırlanan tarlalar sulandıktan belli sonra pamuk tohumları tarlalara ekilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48