Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Urfa’da kışlık hazırlığı başladı

Türkiye'nin önemli tahıl üretim alanlarından GAP'ın merkezi Şanlıurfa'da, buğday hasadı verimli başladı. Hasat sonrası bazı kırsal alanlarda eski yöntemlerle buğday dövme işlemi yapılıyor.

Türkiye'de ekilebilen tarım alanı bakımından Konya ve Ankara'dan sonra üçüncü sırada yer alan Şanlıurfa’da Buğday hasadın başlamasıyla kışlık yemeklik buğday dövme geleneği de devam ediyor.

Bozova ilçesinde yaşayanlar, gelişen teknolojiye rağmen dibek taşında hem yemeklerde kullanacakları ürünleri hazırlıyor hem de atalarından kalma asırlık geleneği sürdürüyor.

Bozova’da yaşayan Mehmet Ali Polat, Yüzyıllardır süren geleneği yaşattıklarını ve gelecek nesillerin de kullanması için canlı tutmak istediklerini söyledi. Dibek taşta bulgur yapmak emek ve zahmet istediğini, komşularla beraber yardımlaşarak, uzun uğraşlar sonucunda hazırlanan bulgurun farklı bir tadı ve lezzeti ortaya çıktığını, dibek taşında hazırlanan bulgurun tadının, bakkal ve marketlerde satılan fabrika ürünlerinden daha sağlıklı ve lezzetli olduğun söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49