Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Urfa’da ev, kiralama dolandırıcılık operasyonu, 7 gözaltı

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde ev kiralama ve telefon çekilişi vaadiyle vatandaşları dolandıran kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda ise 73 şahsı toplam 830.000 TL zarara uğrattığı tespit edilen 7 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Ayrıca yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan şahıslardan F.Y. isimli şahsın, “Bilişim Sistemlerinin, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan toplam 19 ayrı aranması olduğu, A.N isimli şahsın ise “Bilişim Sistemlerinin, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan 5 ayrı aranması olduğu açıklandı.

Öte yandan yetkililer tarafından, şüpheli şahısların son 1 yıl içerisinde kendi aralarında gerçekleşen 4058 ayrı hesap hareketinde yaklaşık olarak 80.000.000 (seksen milyon) TL para trafiğinin olduğu ve şahıslarla ilgili işlemler devam ettiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49