Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'ya gelen doktor 4 ay durabildi

4 BRANŞTA YANDAL ÇOCUK DOKTORU YOK

Şanlıurfa’nın nüfusu 3 milyona yaklaşırken koskoca kentte Çocuk hastanesinde Çocuk hematoloji, çocuk romatoloji, çocuk enfeksiyon ve çocuk gastroenteroloji doktoru yok. Hasta Çocuk yandal doktorları olmadığı için Şanlıurfalı aileler Gaziantep ve Adana yollarına düşüyor.

Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da, her yıl ortalama 60 bini aşkın çocuk dünyaya geliyor. Buna karşın yaklaşık 500 Bin Suriyeli vatandaş buna dahil değil. Şanlıurfa son yıllarda hastane yatırımına karşın doktor kadrosunun yetersizliği nedeniyle dikkat çekiyor. Özellikle çocuk branşlarında ciddi eksikliğin olduğu Şanlıurfa'da, vatandaşlar başka illerin sağlık kuruluşlarında tedavi arıyor.

GELEN DOKTOR 4 AY DURABİLDİ

Çölyak hastalığını teşhis edebilecek bir polikliniklik ve çocu doktoru olmamasından dolayı, hastalar Antep ve Adana’ya gitmek zorunda kalıyor. 4 Ay önce Şanlıurfa’ya atanan doktor da başka bir şehre tayin oldu.

1650 HASTA VAR AMA DOKTOR YOK

Şanlıurfa’da, her yıl ortalama 60 bini aşkın çocuk dünyaya geliyor. Buna 500 Bin Suriyeli göçmende dahil değil. Özellikle çocuk branşlarında ciddi eksikliğin olduğu şehrimizde vatandaşlar Antep ve Adana gibi komşu illere giderek tedavi olmaya çalışıyor. Genç nüfusun yoğun olduğu kentte bir tane bile çocuk gastroentroloji doktorunun olmaması özellikle Çölyak hastalarını mağdur etti.

ŞANLIURFA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplam 111 bin 103 m² alana kuruldu.15 bloktan oluşan Hastanenin 117 bin m²lik kapalı alana sahip bulunuyor. 6000 m2 acil servis alanı bulunan hastanede 18 bin 504 m²lik oturma alanları bulunuyor. 81 bin 605 m² lik geniş bir bahçeye sahip bulunan Hastanede hastaların araçlarını rahatlıkla park edecekleri 850 si açık ve 350 si kapalı olmak üzere toplam 1200 araçlık otopark imkanı bulunuyor.

Acil durum ve hasta sevki gerektirecek herhangi bir durumda kullanılmak üzere hastanede helikopter pisti de bulunuyor..

2 tanesi doğum acil olmak üzere toplam 18 ameliyat odası bulunan Hastanede Merkezi ameliyathanede pre-op ve post-op odaları ile ameliyat öncesi ve sonrası hasta izlemleri yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49