Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Urfa'ya değeri dünya'ya tanıtılacak

Halfeti ilçesinde yetişen ve endemik bitki türü olan karagül, kolonya ve parfüm yapımında kullanılıyor.yetişiyor. Kendine has kokusu ve görünümü olan karagül kolonyası ilçede gelen turistlere satılıyor.

"SAKİN ŞEHİR" HALFETİ EŞSİZ GÜZELLİĞİYLE ZİYARETÇİLERİNİ BÜYÜLÜYOR

2013 yılında "Sakin Şehir" ağına dahil edilen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, özellikle hafta sonları günlük 10 binin üzerinde yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. İlçeye gelen ziyaretçiler, tekne turuyla bölgeyi görme imkanı buluyor.Taş işlemeli evler, Arnavut kaldırımlı dar sokaklar ve ilgi çeken bir mimari…

Güneydoğu'yu keşfe çıkanların ilk duraklarından biri de Halfeti. İlçe, günümüze taşıdığı tarihi değerleriyle bilgi veriyor, coğrafyasıyla eşsiz güzellik sunuyor.

Bozkırın ortasında olmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip ilçe, Şanlıurfa’nın da en çok ziyaret edilen yerlerinden...

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında "sakin şehir" ağına dahil edilen Halfeti, özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde binlerce turisti ağırlıyor.

BATIK ŞEHİR, TEKNE TURLARIYLA KEŞFEDİLİYOR

Bir dönem bölgede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle turizmin sekteye uğradığı ilçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan batık kenti, tekne turuyla geziyor. Halfeti'de tekne turlarına katılanların uğrak noktalarından biri de büyük bölümü sular altında kalan Savaşan Köyü. Köy, bölgeyi ziyaret eden turistlerin en fazla ilgi gösterdiği yerlerden.

Misafirler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi de görme fırsatı buluyor.

2019'DA 1 MİLYON TURİST AĞIRLADI

2019 yılında Halfeti'yi yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bu yıl ise pandemi sebebiyle turist sayısında azalma yaşanıyor.

KARAGÜL YILDA İKİ KEZ AÇIYOR

Dünyada sadece Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yetişen karagül açmaya başladı. İlçenin önemli simgelerinden biri olan ve dünyada sadece Halfeti’de yetişen karagül, açmaya başladı. Nisan sonu ve Mayıs ayı başlarında her yıl açan karagül, bu yıl güzelliğini korona virüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle sadece bölge halkına gösteriyor. Kendine özgü rengi ve kokusunu yetiştiği topraktan alan karagül, yılda 2 kez açıyor.

HEDEFİMİZ KARAGÜL KOLONYASINI DÜNYAYA TANITMAKTIR

Karagül kolonyaları imalatçısı Mehmet Salih Kuzudişli ile babası Hüseyin Rahmi Kuzudişi ile birlikte bu mesleği sürdürdüğüne belirten Kuzudişli," Birecik İlçesinde dededen atadan gelen mesleğimizdir. Dünya'da sadece Halfeti'de yetişen Karagül Kolonyasını Birecik İlçesinde imalatını yapmaktayız ayda yaklaşık 3 bin adet üretiyoruz karagül kolonyasını şimdilik Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz amacımız Karagül Kolonyasını dünyaya tanıtmaktır. Şu anda bizden alıp yurt dışına götüren var. Yurt içinde perakende satış fiyatı 30 TL dır. Satışlar çok iyi Birecik'te yeni bir imalathane kuruyoruz bu işi daha da geliştirmek istiyoruz. Karagül kolonyası başta Halfeti olmak üzere Türkiye'nin tanıtımında da katkı sağlamaktadır"diye konuştu

ARTIK BİZİM DE KOLONYAMIZ VAR

Halfeti İlçesinde Esnaflık yapan karagül kolonyası satıcısı Metin Akçay ise," Dünyada sadece ilçemizde yetişen karagül ün artık kolonyası da var. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor gelen ziyaretçiler karagül kolonyasını hatıra olarak alıyor. Satışlar iyi ilçe tanıtımında büyük katkı sağlıyor fiyat da çok uygun 30 TL den satıyoruz büyük ilgi de görüyor İlçemiz güvenli birturistlik bir yerdir herkes rahatlıkla gelip ilçemizi ziyaret edebilir karagül sadece Halfeti de yetişiyor başka yere götürüldüğü zaman kırmızı oluyor"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49