Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor muzaffer patates hasad

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Yeni Doğan Bebekten Öyle Bir Şey Çıktı Ki!

Mustafa Bayar(ÖZEL HABER)

Harran Konteynır kentte kalan Suriye uyruklu Anne Meryem ile Baba Ramazan Hac Halaf çiftinin yeni doğan bebeğinde çok nadir görülen büyüklükte bir kitle tespit edildi. 3 kilo doğan Hac Halaf bebekten, 1 kilo 800 gram kitle alındı.

Harran konteynır kentte kalan Suriyeli Hac Halaf ailesinin 5 gün önce bir erkek çocuğu meydana geldi. Çocuk doğduktan sonra karnındaki aşırı şişlik farkedildi. Çekilen filmleri inceleyen doktorlar gözlerine inanamadı. Çünkü bu kadar küçük bir bebekte tüm karını dolduran yaklaşık 40 cm büyüklüğünde dev kitle vardı. Kitlenin etkisi ile bebek nefes alıp vermekte zorlanıyordu. Hastayı gören özel Metrolife hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak çalışan Op.Dr Ali Suat Erkoç hastanın acil şartlarda ameliyatına alınmasına karar verdi .Kalın bağırsaktan kaynaklanan kitle yaklaşık 2,5 saat süren zorlu bir operasyonla çıkarıldı. Op.Dr.Ali Suat Erkoç yenidoğan bir bebekte ilk defa bu büyüklükte bir kitle gördüğünü yaklaşık olarak 3.kilo olarak doğan çocukta bu kitlenin 1.300 gram ağırlığında olduğunu ve bu kitlenin ağırlığının bebeğin ağırlığının neredeyse yarısı olduğunu dile getirdi. Hastanın şu anda Şanlıurfa özel Metrolife hastanenin yenidoğan yoğun bakımında tedavisi devam ediyor..

Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak çalışan Op.Dr Ali Suat Erkoç,"Hasta dört günlükken bize geldi, yaptığımız tetkiklerde kitleyi gördüğümüzde oldukça şaşırdık çünkü batını dolduran devasa bir biçimde batında şişmeye neden olan aynı zamanda akciğerleri de zorlayarak solunum problemlerine neden olan bir kitle ile karşılaştık, Dünya'da ve Türkiye'de böyle büyük bir kitlenin nadir görüldüğüne biliyoruz. Kitleyi tamamen çıkardık Kitle bağırsağa ait bir kitle idi kitlenin incelenmesi için patoloji laboratuara gönderdik bizde sonucunu bekliyoruz. Bebek yaklaşık 3 kilo olarak dünya'ya geldi, Biz hastanın karnındaki kitleyi çıkardıktan sonra bebeğin kilosu nerdeyse yarı yarıya azaldı. Kitle yaklaşık 1 kilo 300 gram idi hastanın şuan kilosu 1 kilo 800 gramdır.

Biz Şanlıurfa'da merkez olarak yeni doğan çocuk cerrahisi ameliyatlarında en fazla yapıldığı merkezlerden biriyiz özelikle Suriyeli vatandaşların ameliyatları bunun içersine katılırsa Türkiye'de en fazla yeni doğan çocuk cerrahisi yapan kurumlardan biriyiz"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49