Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da görülecek yerler arasında

Hilvan ilçesinde çok eski medeniyetlere dayanan birçok tarihi kalıntı ve harabeler mevcuttur. Bunlarında arasında yer alan Hoşin mahallesinde ismini Aldığı Hoşin (Güzel Mağara)sının Kültür bakanlığının 1.derecede sit alanı ilan ettiği mağaralar gizemliyle hayranlık bırakıyor. Bölgede daha önce bir Ermeni köyüne dayanan Hoşin mağaralarında ve suyun altına kalan iki kilisede mevcut turizmde dalışına uygun yerlerde bulunuyor. Ancak Hoşin mağaraları turizm alanında henüz keşfedilmemiş durumda. Mahallede, yaşlı kadınların topraktan küp yapmayı sürdürmeleri de diğer ilgi çeken konular arasında. Mahalleliler, bu bölgenin de daha fazla ziyaretçi çekmesi için turizmde tanıtılmasını istiyor.

Hoşin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Hoşin okumaya meraklı bilge insanların yaşadığı bir yerleşim birimidir köyün büyük bölümü Atatürk barajı yapılırken nehir suları altında kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49