Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Urfa'da fırıncı esnafı , kışın gömlekle çalışıyor
Şanlıurfa'da son bir haftadır devam eden kar ve soğuk havada, kent halkına taze ekmek üretmek için fırıncılar yoğun mesaisi harcıyor.
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı ve hava sıcaklıklarını eksi değerlere düşmesi hayatı olumsuz etkiledi. Dışarıda çalışmak zorunda olanlar zor günler geçirirken, kış mevsiminde en çok fırıncılara avantaj oldu. Yaz aylarında sıcak havalarda fırını karşısında çalışırken zorlanan fırıncılar, kış mevsimi ile birlikte daha rahat çalışmaya başladı. Yazın boncuk boncuk ter döken pideciler soğuk havalarda tişörtle çalışmanın rahatlığını yaşıyor.
YAZIN 150 DERECE, KIŞIN EKSİ 10 DERECE ÇALIŞIYORLAR
Şanlıurfa'da yaklaşık 40 yıldır fırında işleten Mustafa Acet, kış mevsiminde dışarıdaki soğuğu hissetmediklerini kaydetti. Ekmek çıkarıp tepsi pişire yaptıkları fırında kış aylarında çalışmanın avantajını yaşadıklarını belirten Acet, "Bu mevsim biz fırıncılar için iyi. Ama bizlerde yazın fırın başında terliyoruz. Dışarıdaki insanlar daha rahat oluyor" dedi.
Yazın dışarıda 45 derece olan hava sıcaklığı ocak önünde 150 dereci buluyor. Kışın ise dışarıda hava sıcaklıkları eksi 10 derece iken fırın karşısında 30 derecenin üzerinde sıcakta çalıştığını belirten Acet, "Kışın bizim için avantaj oluyor. Şuanda fırında çalışmaktan memnunuz, terlemiyoruz. Rahat rahat çalışıyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49