Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğünce orman köylüsünün gelirinin artırılması çalışmaları kapsamında yürütülen "Bal Ormanları Eylem Planı" çerçevesinde oluşturulan bal ormanlarının sayısı her geçen yıl artıyor.

Şanlıurfa orman Bölge Müdürlüğü tarafından Siverek ilçesine bağlı Karacadağ bal ormanında yolların bakımı ve arı konaklama yerleri özenle düzenleniyor.

Orman köylerinde arıcılık sorunları ve çözüm önerileri kapsamında Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü Karacadağ ormanında yolların bakımı ve arı konaklama yerlerini düzenleniyor.

Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğü, Viranşehir Orman İşletme Şefliği sorumluluk sahasında bulunan Karacadağ bal ormanındaki faaliyetler devam ediyor.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı’nın, başta ormanların sağlığı ve yöredeki arıcılar ve yaylacıların sıkıntılarının bir an önce giderilmesi yönünde verdiği talimatları gereği yangın emniyet yolu yapımı ve temizliği ile arı konaklama yerlerinin yoğun otlardan temizleme işleri yapılıyor.

Yapılan çalışmalar ile yangınlara karşı önlem alınması, ormanlardaki bademlerde ürün miktarı ve bal üretiminin arttırılması hedefleniyor.