Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Terzilik mesleği yok oluyor

Bir zamanlar şık insanların takım elbise ve çeşitli kıyafetleri diktirmek için günler öncesinden sipariş verdiği, kalfaların çalışmak için talepte bulunduğu saygın mesleklerden biri olan terzilik, son yollarda hazır giyim karşısında, artık özel pantolon ve takım elbise dikmeyi bıraktı, tamircilik yapmaya başladı.

Mehmet Taşkıran,”Ben bu mesleğe başladığım yıllarda terzilik revaçtaydı. 25-30 yıl önce hazır giyim bu kadar büyük olmadığı için terzilik mesleği çok değerliydi. Şu an herkes hazır giyime yöneldi, böyle olunca da terziler sadece tamircilik yapmaya başladı. Şu anda meslek tamir üzerine döndü. Paça kısaltma, daralma, genişletme ya da tamir işleri yapıyoruz. Bu da terzilik değildir. Terzilik ceket, pantolon dikmek demektir. Ama o müşteri olmadığı için tamire döndük. Hazır giyim satışı yapan mağazaların getireceği işler şu anda bizim ekmek paramız. Onların getirdiği pantolon paçalarını kısaltmak, bol bedenleri daraltmak gibi tamir işlerini yapmaktan başka çaremiz yok."dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48