Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

TARİHİ KIZILKOYUN NEKROPOL’ÜNDE ARKEOLOJİK KAZILAR PANELİ
Tarih ve Kültür şehri Şanlıurfa’da Turizm haftası kapsamında Kızılkoyun Nekropol’ünde arkeolojik kazıları konu alan panel düzenlendi.
Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Şanlıurfa Kale Kazısı Başkan Yardımcısı Akarcan Güngör’ün konuşmacı olarak katıldığı panelde kentte yapılan kazı çalışmaları konusunda bilgiler verildi.
Kentte 6 Şubat’ta yaşanan deprem ve 14 Mart’ta yaşanan sel felaketinde hasar gören tarihi yapıların restorasyonu için alınacak önlemler ve yol haritası anlatıldı. 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentteki birçok tarihi cami ve tarihi alanlarda hasar oluştu.
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlayan Şanlıurfa, İslam Dünyası Başkenti olması nedeniyle bu yıl içerisinde turist hedefini ikiye katlamaya hedefliyor. 12 bin yıllık Göbeklitepe ve Karahantepe ile yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken Şanlıurfa, İslam ülkelerinden gelecek olan turistleri ağırlayacak.
Kültür ve Turizm temalı kum sanatı gösterisi izleyenleri büyüledi. Yaklaşık 2 saat süren program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49