Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Soğuk Hava, Meyve Sebze Fiyatlarını Artırdı

Şanlıurfa'da son günlerde yaşanan zamlar nedeniyle vatandaşın alım gücü düşerken, esnaf ise iş yapamamaktan yakınıyor. Son günlerde başta gıda maddeleri olmak üzere birçok üründe artış eğilimi gösteren fiyatlar, özellikle orta ve dar gelirli vatandaşların bütçesini zorluyor.Yaz sebze ve meyve sezonun son bulması kışlık sebze ve meyvelerin turfanda zamanı nedeniyle fiyatlar %40 artış gösterdi. Domatesin kilosu 5 TL'den satılırken sivri biberin kilosu 9 TL den satışa sunuluyor.

Şanlıurfa semt pazarlarına gelen vatandaşlar yüksek fiyatlarla karşılaştı. 3 TL’ye satılan yerli domates 7 buçuk TL ye, 1,5 TL satılan soğan 3,5 TL' ye, 2 TL'ye satılan marul 3 liradan, portakal 6 Liradan satışa sunuluyor. Halk pazarına gelen vatandaşlar fiyatların oldukça yükselişe geçtiğini önümüzdeki günlerde bu fiyatların daha da artacağından endişe duyduklarını söylediler. Fiyatların yükselişinin mevsimsel geçişe bağlayan yerli üreticiler ise “Tarlamızdaki ve seramızdaki son sebze ve meyveleri getiriyoruz. Seralarımızda kışlık sebze ve meyveyi hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49