Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

Siverek’in Suyunu Karşılayacak Tesiste Çalışmalar Devam Ediyor

DSİ Şanlıurfa ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Şanlıurfa ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Bu kapsamda yapımı devam eden Siverek İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinin tamamlanmasıyla birlikte 250 bin vatandaş 2050 yılına kadar dünya standartlarında içme suyuna kavuşacak

DSİ GAP 15. Bölge Şanlıurfa Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı ve beraberindeki teknik heyet birlikte Siverek İçmesuyu Tesisleri İkmali Arıtma+ İsale işi şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Kösalı, tesis inşaatının son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

İnşaat kapsamında günlük 110 bin metreküp su arıtma tesisi, yaklaşık 45 kilometre isale hattı ve 4 su deposu yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49