Öne Çıkanlar boks restore getirildi Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Seralarda Sebze Fidelerinin Ekimi Başladı
Şanlıurfa'da serasında ısıtma sistemi bulunmayan çiftçiler, havaların ısınmaya başlamasını fırsat bilerek, daha önce soğuğa dayanıklı marulun yerine sıcaklığı seven biber fidesi ekmeye başladı. Havaların ısınmasından yaklaşık iki ay önce sipariş verilen fideler, haşerelere karşı korunmak amacıyla ilaçlı suya batırıldıktan sonra ekiliyor. Ekimin hemen ardından damlama sulama ise fideler için çiftçilerin deyimiyle adeta can suyu görevi görüyor
Çiftçiler, havaların ısınmaya başlamasını fırsat bilerek, soğuğa dayanıklı fideler yerine sıcaklığı seven biber, patlıcan, domates, karpuz ve kavun fidesi ekiyor. Havaların ısınmasından önce sipariş verilen fideler, haşerelere karşı korunmak amacıyla ilaçlı suya batırıldıktan sonra ekiliyor. Ekimin hemen ardından damlama sulama ile fideler sulanıyor.
Bahar aylarıyla birlikte bahçelerinde domates biber başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirmek isteyenlerin fide almaya başlaması ile birlikte satışlar başladı. Harran yol güzergahında yıllardır meyve, sebze ve fide işiyle uğraşan Esnaflar özellikle domates, biber, patlıcan ve karpuz fidesi satışını yaptıklarını ifade ederek, “Bu iş bilgi, emek, zahmet ve sabır isteyen bir iştir. Bu işe Mart ayında başlıyoruz. Harranlı çiftçiler fidelere yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Çiftçiler genellikle bahçelerinde domates, biber, patlıcan ve karpuz yetiştirmek için şitiller alıyor ve ekimlerini yapıyorlar.Fidelerimiz tamamen organik olup hepsi doğal ortamda yetiştirilmektedir. çiftçilerimiz bu konuda tereddütlerinin olmaması gerekir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49