Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Sancaktepe -Şanlıurfaspor Karacadağda Bakım Çalışması karakopru

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’ya gelen doktor bir hafta sonra Kentten ayrıldı!

Nüfusu 3 milyona yaklaşan Türkiye’nin 8. büyükşehri yılda yaklaşık 60 bin çocuğun Dünya’ya geldiği Şanlıurfa’da 8 ay sonra Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesine atanan 2 çocuk gastroenteroloji doktorun 1 hafta çalıştıktan sonra tayin ile memleketten ayrıldı. Kalan bir doktor ise günde 20-30 hastaya bakabiliyor.

ŞANLIURFA’YA ATANAN DOKTOR 1 HAFTA ÇALIŞTI TAYİN İLE BAŞKA İLE GİTTİ

Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da, her yıl ortalama 60 bini aşkın çocuk dünyaya geliyor. Buna karşın yaklaşık 500 Bin Suriyeli vatandaş buna dahil değil. Ayrıca Kentte Bin 637 çölyak hastasının bulunuyor. Şanlıurfa son yıllarda hastane yatırımına karşın doktor kadrosunun yetersizliği nedeniyle dikkat çekiyor. Özellikle çocuk branşlarında ciddi eksikliğin olduğu Şanlıurfa'da, vatandaşlar başka illerin sağlık kuruluşlarında tedavi arıyor. Genç nüfusun olduğu kentte 8 ay sonra 2 gastroenteroloji doktoru atandı. Atanan doktorlardan biri bir hafta çalıştıktan sonra tayin isteyip başka bir ile gitti. Tek çocuk gastroenteroloji doktorun kalması başta Çölyak hastaları ve bir çok hasta çocuğu mağdur etti. Kalan doktor günde 20-30 hastaya bakarken randevu almak isteyen vatandaşlara yine bir ay beklenmek zorunda kalıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49