Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’nın gözde alışveriş merkezi deprem sonrası sessiz
6 Şubat depremlerinden etkilenen kentler arasında yer alan Şanlıurfa, bir yandan depremin yaralarını sarmaya çalışken bir yandan Kenttin kalbi sayılan Bahçelievlerde bomboş sokak ve evler hayalet kenti andırıyor.
Şanlıurfa’da deprem yaraları sarılmaya devam edilirken esnaf da hasarsız olan dükkânlarını açmaya başladı. Deprem nedeniyle kentin bir bölümü kırsalda olması bir bölümünün de farklı şehirlere gitmesiyle çarşı bölgeleri boş kaldı. Bahçelievler mahallesinde kalan birkaç esnafı iş yapamamasına rağmen kısa sürede hayatın normale dönmesini umut ediyor.
11 İlin etkilendiği depremde 50 binin üstünde insanın hayatını kaybettiği depremlerde Şanlıurfa'da da 22 bina yıkıldı.
Depremlerin ardından insanlar normal yaşantılarına dönmeye çalışırken, Haliliye ilçesindeki Bahçelievler bölgesi de büyük yara aldı. Kentin en işlek ve hareketli noktalarından biri olan Bahçelievler'de birçok iş yeri kapalı durumda bulunurken, vatandaşlar da bölgeden taşınmaya başladı.
Daha önce büyük yoğunluğun yaşandığı Bahçelievler'de vatandaşlar ve esnaf, bölgenin eski günlerine dönmesini bekliyor.
Bahçelievler Mahallesinde 20 yıldır esnaflık yapan Ahmet Tablamaçı,” 20 Yıldır buradayım eskiden buralar çok canlıydı depremden önce Bahçelievler böyle değildi depremden sonra sakinleşti, esnaflar hepsi mağdur. Bir an önce bu binaların yıkılıp yerine yenilerini yapılmasını istiyoruz. Bahçelievler dediğiniz zaman parmakla gösteriliyordu. Ama şimdi hiçbir şey yok caddeler sessiz kaldı, arka mahallede dükkânım vardı binam yıkıldı muhtarımız sağ olsun burada bana bir yer verdi. Binalar yıkılıp yenileri yapılırsa tekrardan eski düzene kavuşulur. Giden vatandaşlar tekrardan geri dönecekler bu böyle kalırsa esnafın hali perişan olur bir an önce bu binaların yıkılmasını bekliyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız 1 yılda hepsini yapacağız dedi inşallah bir yıl içinde bu evler yapılır”dedi.
Mahallede yılların esnafı Mehmet İlhan Düşmez,” 30 senedir burada esnaflık yapıyorum depremden önce Bahçelievler’de insanlarla dolup taşıyordu şimdi sabah namazına gitmeye korkuyorum kimse yok yolda biri bana bıçak saplar karnıma para isterse ben nerden vereyim gece depremden önce 12 ye kadar hiç kimse burada eksilmezdi. Binaların yıkılmasında hiçbir hareketlilik yok otobüsler yok çarşıya gidip gelemiyoruz. Otobüsler çok ama yollar kapalı eskiyi çok özlüyoruz bir, iki kilo eşya alıp getiremiyoruz depremden önce çok iyiydi deprem oldu. Her şey çok kötü oldu gittikçe de kötü oluyor ne yapalım yapılacak bir şey yok”dedi.
Halil Gökmen ise” 23 yıldır buradayım daha önce Bahçelievler çok güzeldi ve alışveriş esansında çok hareketliydi. Depremden sonra bütün esnaflarımız taşınıp gitti. Bahçelievler hayalet bir mahalleye döndü. Vatandaşlar birçoğu gitti esnaflarda iş yapamaz hale geldi. Yetkililerden bir çözüm bekliyorum. Şanlıurfa’nın en güzel semti Bahçelievlerdi ve kentin birçok yerinde insanlar buraya gelirlerdi depremden sonra alışveriş artık eskisi gibi olmuyor. Burada binaların çoğu hasar gördü artık ne alacak bende bilmiyorum ama bir an önce inşallah eski haline döner”diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49