Öne Çıkanlar cıftcı 1 Mayısı işçilerle kutladı Alın teri ve emek en yüce değerdir Savaştan Kaçtı Şanlıurfada Ressam Oldu 3 Yaralı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfalı İbrahim güvercinlerini elleri ile besliyor

Şanlıurfa'da Güvercin besleme alışkanlığı ve sevgisinin yaygın olduğu kentte, kimi vatandaşlar, evlerinin damına yaptıkları kümeslerde 300-400 kuş besliyor. Şanlıurfalı İbrahim Kazak, çocukluğundan beri güvercin besliyor.

OTOMOBİL FİYATINA GÜVERCİN

Kentin tarihi bölgesinde bulunan Urfa evlerinde beslenen güvercinler otomobil değerinde satılıyor. Kaliteli Güvercinler cinsine göre fiyatları bin TL den başlıyor, 500 bin TL kadar çıkıyor. Çocukluğundan bu yana güvercin besleyen 32 yaşındaki İbrahim Kaçak her cins güvercin kendisinde olduğu güvercinlerini bir otomobile değişmediğini kendisindeki güvercinler çok kıymetli olduğunu belirti.

ELLERİ İLE GÜVERCİNLERİ BESLİYOR

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Başabağı mahallesinde bahçeli evinde kuş besleyen İbrahim Kaçak Ömrünü çok sevdiği güvercinlere adadığını ayrıca Şanlıurfa’da güvercin severleri dernek çatısı altında toplandığını anlatan Kaçak,”Kışın kuşları uçuruyorum, yazın rahat etmeleri için kanatlarını kırpıyorum ve her gün kuşlarımı ellerimle besliyorum benim güvercinlerim Türkiye çapında profesyonel iyi kuşlar. Emek verilen kuşlar anaçlar ve yavrular burada yavruların hepsini uçurmuşum.”dedi.

ŞANLIURFA’DA KUŞÇULUK BİR MERAK BİR TUTKUDUR

Yaklaşık 80 güvercin beslediğini anlatan İbrahim Kaçak, maddi değerinden çok manevi değerinin bir kuşçu için daha önemli olduğunu belirterek, kuş beslemenin bambaşka bir emek istediğini herkesin de bunu yapamadığını anlattı. Kuş beslemenin büyük bir emek istediğini aktaran Kaçak, Şanlıurfa'da da çok sayıda kuş meraklısı olduğunu söyledi. Kaçak,”Ben güvercinlerimi çocuklarım gibi bakıyorum güvercinlerin cinsine göre fiyatları var. Başta Siyah aynalı şarabı zeytinli zırhlı nakışlı fitili şemı olmak üzere yüzlerce güvercin çeşidi var. Fiyatları ise bin TL den başlar 500 bin TL ‘ya kadar var yanı araba fiyatında güvercin satılıyor. Şanlıurfa’da Kuşçuluk bir merak bir tutkudur “diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49