Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da yüzyıllardır süre gelenek!
Haliliye ilçesi Kısas Mahallesi'nde yüzyıllardır süre gelenek günümüzde de devam ediyor. Her yılın Kasım ayının ilk Pazar gününde Kısa’ta gerçekleşen gelenek ile kazanlarda yemekler pişiriliyor ve mahalle sakinlerine dağıtılıyor.
Harzem Şah Muhammed Eba Müslim Horosani, Emevilere karşı Kerbela’nın intikamını alarak yerine Abbasi devletini kurar. Şıh Muhammed Harzem Şah’ın bu savaşlardan birinde kız kardeşi Fatma hatunla birlikte Kısas’ta şehit olduğu belirtiliyor.
ŞANLIURFA’DA YÜZYILLARDIR SÜRE GELENEK
Kısas‘ta türbesi bulunan Horasan Erenlerinden Şah Muhammet ve kız kardeşi Fatma hayatına her yıl Kasım ayında hayrat yemeği yapılıyor. Mahalde yaşayanlardan toplanan para ile onlarca kara kazanda imece usulü ile yapılan etli pilav traktörlerle köylülere dağıtıldı. Bu yıl 22 kazanda yapılan hayrat yemeği için 33 kurban kesildi. 500 kg bulgur kullanıldı.
Yemek genç ve yaşlı ayrımı yapılmaksızın herkesin yardımıyla pişiriliyor. Daha sonra dua edilerek tüm evlere dağıtılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48