Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki deprem Şanlıurfa başta olmak üzere 10 ilde büyük yıkımlara neden oldu.

Şanlıurfa’da da deprem nedeniyle 304 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 663 kişi de yaralandı. Depremin şiddetiyle 253 bina ise kullanılmaz hale geldi.

YIKILAN BİNALARDAN NUMUNE ALINDI

Yıkılan ve hasar gören binalarla ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında hasar gören binalarda numunelerin alındığını bölgeye teknik bilirkişi heyetleri görevlendirildiği öğrenildi.

SORUMLU KİŞİLER ARAŞTIRILIYOR

Cumhuriyet Başsavcılığı öte yandan binaların yapımını üstlenen ve sonradan binalarda imara aykırı şekilde değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan sorumlu kişilerin tespiti konusunda ilgili kurumlarla yazışmaların başlandığını açıkladı.

KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban imzalı genelge ile yapılan açıklamada; “Şanlıurfa ilinde depremde yıkılan binalarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal ve gecikmeksizin soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

Soruşturma kapsamında teknik bilirkişi heyetleri görevlendirilmiş olup, numune alma ve bizzat alanda çalışmalara başlanılmıştır.

Binaların yapımını üstlenen ve sonradan binalarda imara aykırı şekilde değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan sorumlu kişilerin tespiti konusunda ilgili kurumlarla yazışmalar yapılmıştır.

Bu kişiler yönünden gerekli tedbir durumları değerlendirilmekte, soruşturma konunun hassasiyeti de gözetilerek titizlikle ve tüm detaylarıyla sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49