Karaköprü ilçesinde ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi'nde yaşayan Metin Örenler, babasının yıllar önceki akrep merakıyla işe başlayıp bir akrep çiftliği kurdu. 15 bin akrebin bulunduğu çiftlikte litre fiyatı yaklaşık 10 milyon dolar olan zehir üretiliyor. Dünya’nın bir çok ülkesine ihraç ediliyor.

Babasının merakı ile akrep işine giren Metin Örenler, Akrepleri doğadan alıp anaç bireylerle ürettiklerini ve çiftliklerinde düzenli olarak beslendiklerini belirtiyor. Bu beslemenin doğadaki akreplerle farklı olduğunu ve çiftlikte daha düzenli olduğunu vurguluyor. Ancak akreplerin zehir kalitesinin doğal akreplerle aynı olduğunu söylüyor.

Zehrin üniversitelerde, ilaç ve kozmetik endüstrisinde kullanıldığını ifade eden Örenler en çok akrep zehrini Uzakdoğu Ülkerlerin ilgi gösterini belirti. Özellikle Doğu Asya, Japonya, Güney Kore ve Çin. ABD gibi ülkelerden ihraç ediliyor.

Şanlıurfa'da doğaya keklik salındı Şanlıurfa'da doğaya keklik salındı

Türkiye içinde bazı üniversitelerde meme kanseri ve kolon kanseri tedavileri için AR-GE çalışmalarında kullandığını ifade etti.

Örenler, Çiftlikteki akrep sayısı 15 bini aştı ve bunların 10 bininin zehir sağımı için hazırdır. Akreplerin çiftleştirilmesi ve doğal ortamlarının sağlanmasıyla bu sayıyı artacak, biz bu işi yasal olarak yapıyoruz yılda yaklaşık 4 bin Akrep üretiyoruz. Türkiye deki 3 üniversiteye ’ücret almadan kendilerine yardımcı oluyoruz”dedi

Editör: Haber Merkezi