Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da sel sonrası çalışmaları başladı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki yıkıcı depremin yaralarını sarmaya çalışan Şanlıurfa 15 Mart Tarihinde yaşadığı sel felaketi ile bir kez daha yıkıldı. Kentte aşırı yağış sonucunda sel ve su baskınları meydana geldi.

Meydana gelen selde onlarca kişi hayatını kaybetti, vatandaşların evleri, araçları ve işyerleri zarar gördü .Bunun yanında tarihin kalbi olan Şanlıurfa’da Müzeler de büyük zarar gördü.

Özellikle Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzeleri hem deprem hem de sel nedeni ile zarar gördü. Zarar gören müzeler ziyaretçilere kapatıldı. Şanlıurfa’ya gelen binlerce yerli ve yabancı Turist Müzelerin ne zaman açılacağını merak ediyor.

Müzelerin son durumu ile ilgili Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hasarların onarım işinin ihale edildiğini ve müzelerin kısa sürede açılması için bazı alanların öncelikle onarılacağını belirtti.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü;

“Kültür ve Turizm Bakanlığımızca Arkeoloji ve Mozaik Müzelerimizin Deprem–Sel Kaynaklı oluşan hasarlarının onarım işi ihale edilerek yer teslimi yapılmıştır. Müzelerimizin çok kısa sürede ziyarete açılması için bazı alanlar öncelikli olarak onarılacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49