Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da depremzedelere kanser taraması yapıldı!
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde bulunan Harran, Hacer Ana ve Göbeklitepe Yurtları ziyaret edilerek yerinde değerlendirme ve kanser erken teşhis faaliyetleri yapıldı.
Bu çerçevede tüm yurt bloklarında konaklayan depremzede konuklardan kanser tarama programı dahilindeki nüfustan 30-65 yaş arası kadın nüfus HPV ve Smear taraması, 40-69 yaş arası kadın nüfus mamografi taraması ve 50-70 yaş arası tüm nüfus kolorektal kanser taraması için KETEM tarama araçlarına yönlendirildi. Mobil mamografi ve KETEM araçlarında 30 yaş üstü bayanlara serviks kanseri açısından, 40 yaş üstü tüm bayanlara meme kanseri açısından ve 50 yaş üstü hem bayan hem erkeklerin kolon kanseri bağırsak kanseri taramaları yapıldı.
Uzmanlar, “Kanser, kalp ve damar hastalıklarından sonra ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Erken tanı ile bu hastalığın, oldukça ağır olan maddi manevi yükünün önüne geçilebilmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49