Öne Çıkanlar Şanlıurfada 5 siyasi parti il başkanı toplantı muhammed cıhangır çubukcu Alın teri ve emek en yüce değerdir ekıncı sanlıurfa haber

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Ahilik haftası kutlandı

Kentte her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan "Ahilik Kültürü Haftası”, bu yıl Gümrük Hanı'nda kutlandı.

810 yıllık geçmişi olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi Gümrük Hanı'nda bir program düzenlendi

Programa Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Serdar şeyhanlıoğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Mehmet Yetim, Esnaf ve Sanatkarlar Oda Birliği (ŞESOB) Başkanı Şefik Bakay, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Tarihi Gümrük Hanında düzenlenen tören Ahilik duasıyla başladı. Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende 810 yıldır devam eden 'esnaf duası' yapıldı. Duaların ardından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından Şed Kuşanma töreni düzenlendi. Temsili olarak canlandırılan törende çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa, geçiş dönemi olan Şed kuşanma töreninde ustalığa adım adan esnafa Şed kuşağı bağlandı.

Vali Hasan Şıldak, “Alın terinin, birliğin, beraberliğin bu topraklardaki en güzel sembolü olan Ahilik geleneğinin günümüzde layıkıyla yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması dileklerimle”dedi.

Ahilik haftası kapsamında Haşimiye Meydanı'nda vatandaşlara Ahilik etli pilavı ikram edildi. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği törende yılın Ahi ustalarına plaket verilmesi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49