Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Valiliğinden fahiş fiyatlarla ilgili açıklama!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Şanlıurfa başta olmak üzere 10 ilde büyük yıkımlara neden oldu.

Depremi fırsat bilen bazı işletmeler ürünleri stokladı, fiyatları yükseltti. Tepkiler üzerine harekete geçen Şanlıurfa Valiliği konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Valilik, “haksız fiyat artışları ve stokçuluk karşısında mağdur olan vatandaşlarımızın ve iyi niyetli işletmelerin haklarını korumak için gerekli tedbirler alınacaktır” dedi.

Şanlıurfa Valiliği açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “İl Müdürlüğümüz tarafında,6585 sayılı perakende ticaretin düzenlemesi hakkında kanun kapsamında ve 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun kapsamında haksız fiyat artışı (fahiş fiyatları) ve fiyat etiketi ile ilgili denetimler gerçekleştirmektedir. Ancak ne yazık ki ilimiz sınırları içinde bazı esnaf, firma ve işletmelerin depremi fırsat bilerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetler fahiş fiyat uyguladığı, bazı edici davranışların ortaya çıktığı görülmüştür. Haksız fiyat artışları ve stokçuluk karşısında mağdur olan vatandaşlarımızın ve iyi niyetli işletmelerin haklarını korumak için gerekli tedbirler alınacaktır.

Bu itibarla kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla; ilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren esnaf, firma, ve her türlü işletme tarafından sunulan mal ve hizmetlerin haklı bir neden olmaksızın fiyatlarının yükseltilmesi, ürünlerin piyasaya arzlarının geciktirilmemesi ve stokçuluk yapılmaması,

Satılan malın üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış fiyatı, birim satış fiyatı, satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih, üretim yeri Türkiye olan mallar için Ticaret Bakanlığınca tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret şartlarına uyulması,

Ürünlerde kullanılan etiketlerin tarife ve fiyat listelerinin üzerindeki rakam ve harflerin okunabilir, düzgün eksiksiz, gerçeğe uygun, yeterli büyüklükte ve başka rakam, kelime ve işaretlerle karşılıklığa sebebiyet vermeyecek şekilde kullanılması,

Tarife ve fiyat listelerinin hangi mala ait olduğunun tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilmesi ve okunabilmesi hususlarına riayet edecektir,

Başta zabıta birimleri olmak üzere yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek, yapılan denetimler sırasında aksi hareket edenlerin tespit edilmesi halinde yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli adli ve idari işlemler yapılarak idari para cezası uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48