Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden içme suyuna ilişkin açıklama!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 10 ilde Halk Sağlığı Laboratuvarları'nın hizmet vermeye başladığını açıklamıştı. 415 farklı noktadan su numunelerinin alındığını kaydeden Koca, bunlardan 49'unda mikrobiyolojik olumsuzluk tespit edildiğini ifade etmesinin ardından Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada Şanlıurfa merkez ve ilçelerinden 194 adet numune alınarak mikrobiyolojik ve kimyasal incelemeler yapıldığını ve bu incelemeler sonucunda mikrobiyolojik veya kimyasal açıdan herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmadığı belirtildi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; İlimizde depremin olduğu ilk günden bu yana İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından şebeke sularının takibi aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir. Günlük klor ölçümleri yapılmakta, su numuneleri alınarak Halk Sağlığı Laboratuvarımızda mikrobiyolojik ve kimyasal su analizleri yapılmaktadır. Yaşadığımız deprem dolayısıyla rutin kontrollerin haricinde numune alma ve inceleme yapma işini yüzde yirmi arttırılarak Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerden 194 adet numune alınarak mikrobiyolojik ve kimyasal incelemeler yapılmıştır. Yapılan içme suyu analizi sonuçlarında Şanlıurfa İl ve ilçeleri için mikrobiyolojik veya kimyasal açıdan herhangi bir uygunsuzluğarastlanmamıştır.’’ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49