Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da güneş panellerin patlamasına karşı uzmanlar uyardı
Şanlıurfa'da etkili olan soğuk ve yağan kar hava ile birlikte gece 0 dereceye kadar indi. Dondurucu soğuya karşı evlerin damlarında bulunan güneş enerjilerin boruların patlamasına karşı uzmanlar uyardı!Panellere antifriz koymayı unutmayın.
Kentte soğuklar nedeniyle çatılarda bulunan güneş enerji sistemlerinin aşırı soğukların vanaların ve su borularının içerisindeki suyu dondurduğuna dikkat çeken Güneş Enerji yetkilileri, hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü zamanlarda vanaların kapatılması ve antifriz koyulması konusunda tavsiyesinde bulundu.
PANELLERE ANTİFRİZ KOYMAYI UNUTMAYIN
Havaların soğumasıyla birlikte güneş enerji satıcıları vatandaşları panellerin patlamasın karşı uyardı., vatandaşların aşırı soğuklarda güneş enerjisi panellerine antifiriz konulması uyarısında bulunuyorlar. Ancak antifiriz, güneş panellerinin soğuk su bağlantılarında işe yaramıyor. Çünkü antifiriz yalnızca panellerin içine uygulanabiliyor. Bu nedenle, güneş enerjisi üreticileri, özellikle sıcaklığın sıfırın altına düştüğü gecelerde, sıcak su musluklarından bir tanesinin çok az su akıtacak şekilde açık bırakılmasını öneriyorlar. Böylece güneş paneline giden soğuk su borularındaki suyun hareketsiz kalarak donmasını önlemek bir nebze de olsa panellerin patlamasını önleyeceği belirtildi.
ANTİFRİZ EKLEME NASIL YAPILIR ?
Güneş enerjisi alt deposu (sıcak su deposu,kazanı)üzerinde bulunan antifriz kabının kapağını yavaşça açalım.elimizde bulunan antifriz sıvısını kaba dökelim.tamamen döktükten sonra eksik varsa su ilave etmek kaydı ile kabı ağzına kadar dolduralım.
Bu arada dikkat etmemiz gereken havalandırma deliğinden,borusundan havasını alarak bu işlemi yapmalıyız.antifriz deposu dolduktan sonra bir müddet bekleyelim,eksilme olursa havadan dolayı ekleme yapalım.
İşimiz bitince kabın,kavanozun kapağını kapatalım.güneş enerjisine antifriz eklemek bu kadar basit.
Güneş enerjisi sistemleri kış bakımında dikkat etmemiz gereken izolasyon,boru yalıtımı tam olmalıdır.yalıtımsız borular patlaması daha kolay olur.camlar temiz olmalı.herhangi bir su sızdırması kaçırması olmamalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49