Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da büyük araç şebekesi çökertildi, 19 gözaltı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri lüks otomobilleri motor ve şasi numarasını değiştirip satmaya çalışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Oluşturulan özel ekip tarafından 6 ay buyunca süren fizik ve teknik takip sonucu Şanlıurfa merkezli İstanbul, Adana, Bingöl, Malatya, Ankara, Mersin, Konya, Adıyaman, Bursa, Kilis, Osmaniye, Yozgat, Kahramanmaraş ve Balıkkesir, illerinde "Kazıntı-1" adı verilen operasyonda 51 adet "change" araç ele geçirildi. Operasyon kapsamında yapılan aramada, 1 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile şasi basmaya yarayan farklı harfli rakamlar ele geçirildi. Yakalanan araçlar içerisinde Yurt dışı araçlar ile bayiden çalınan sıfır araçlarında yer aldığı öğrenildi. Yapılan operasyonlarda toplam 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Dolandırıcıların bu yöntemle 20 milyon lira haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

ŞANLIURFA POLİSİNDEN 20 MİLYONLUK CHANGE VURGUNUNA DARBE!

Çalıntı araç operasyon hakkında bilgi veren Asayiş şube müdürü Salim Şen,"Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, ülkemiz genelinde change otoların tespiti ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik özel ekip oluşturularak araştırma başlattık.

Bu çalışma çerçevesinde araçların kimlik bilgisi olarak nitelendirilen motor ve şasi numaralarının tamiri mümkün olmayan ağır hasarlı araçlardan, çalıntı, hacizli yakalamalı aynı marka ve modelde diğer araçlara aktarılarak trafiğe çıkarıldığı ve bu suretle vatandaşlarımızın dolandırıldıkları tespit edildi.

Özel ekip tarafından 6 ay boyunca süren teknik ve. fiziki takibin ardından, Şanlıurfa merkezli 16 ilde eş zamanlı düzenlenen “Kazıntı-l” operasyonunda 19 şüpheli adreslerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında çeşitli marka ve modellerde 51 araç ele geçirilmiştir. Şüphelilerin bu yöntemle yaklaşık 20 milyon değerinde haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir. Araç alacak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, ilan sitelerinde piyasa değerinin altında fiyatlandırılan araçlara karşı duyarlı olmaları, özellikle alacakları araçların tramer sorgularını yaptırmaları, güvenilir ve uzman’eksperleri tercih etmeleri, ağır hasarlı araçları alırken aracın geçmişini daha detaylı araştırmaları gerekmektedir"dedi.

Olayla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48