Öne Çıkanlar tazıye urfaahber zam kedı madde

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da 19 yılda yaklaşık 3 milyon dekar zirai arazi sulamaya açıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü vekili Kaya Yıldız son 19 yılda yapılan yatırımlarla Şanlıurfa'da tamamlanan 39 sulama tesisinde, toplamda 2 milyon 734 bin 740 dekar, kısmi olarak 305 bin dekar arazi olmak üzere toplam arazi sulamaya açıldığını belirti.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Şanlıurfa'da son 19 yılda Şanlıurfa tamamlanan 39 sulama tesisi ile 3 milyon 39 bin 740 dekar zirai arazi sulamaya açıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü vekili Kaya Yıldız sosyal medyadan yaptığı açıklamada;

"GAP bölgenin makus talihini değiştirecek projedir.

Şanlıurfa'da son 19 yılda; Toplam 39 sulama tesisi tamamlanmış olup, toplamda 2 milyon 734 bin 740 dekar, kısmi olarak 305 bin dekar arazi olmak üzere toplam 3 milyon 39 bin 740 dekar arazi sulamaya açılmıştır"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49