Öne Çıkanlar boks getirildi Yine Halkın İçinde restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Ramazan'ın Vazgeçilmezi Yine Ciğer Kebabı Oldu

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gecelerin hareketlendiği Şanlıurfa'da, kent ile özdeşleşmiş ve bir gelenek haline gelen ciğer kebabı satışlarında da artış oldu. Kentin hemen her köşesinde kurulan seyyar tezgahlarda dürüm olarak satışa sunulan ciğer kebabına, yerli ve yabancı turistler da yoğun ilgi gösteriyor.

Kent merkezinde kaldırım üzerinde kurulan küçük masa ve taburelerde oturan vatandaşlar, ocakta şişlerde pişirilen ciğeri dürüm yaparak yemenin keyfini çıkarıyor. Kent merkezinde yaklaşık bin kişinin ciğer kebabını yaptığını belirten kebapçılar, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte satışlarının ikiye katlandığını söyledi. Ramazan ayında ciğer yemenin bir gelenek olduğunu söyleyen kebapçılar, Şanlıurfa'nın olmazsa olmazları arasında başta ciğer bulunuyor. İsot yoksa ciğerde yoktur, ayran da yoktur. İyi bir ciğer yemek için mutlaka kuzu ciğeri olması gerekiyor. Bunun için ciğerin ufak parçacıklar şeklinde kesilmesi ve iyi pişirilmesi gerekiyor dedi.

ŞUTİM'de bulunan ciğer ustaları, “İftar ve sahur vakti olduğu zaman burası kalabalık olur. İnsanlar burada kendi malzemelerini kendileri hazırlar. Tazedir, iftarda ciğer Şanlıurfa'da meşhurdur” dedi.

Vatandaşlardan Hakim Kay ise, “Ciğer Şanlıurfa'nın vazgeçilmezi. Biz buraya sahur için geldik, ciğer yemek için. Ciğer olmazsa olmazlarımızdan biridir. Şanlıurfa olarak ciğeri çok seviyoruz. Mutlaka gece gelip ciğer yiyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49