Öne Çıkanlar Şanlıurfada 27 düzensiz göçmen ve 3 şüpheli şahıs yakalandı Baba Ocağında Vatandaşlarla Bayramlaştı sosyal medya besıktas hazır gıyım

Bu haber kez okundu.

Müzik alanında Şanlıurfa'nın gücü tescillendi
2010 Yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne Sıra Gecesi Geleneği ile alınan Şanlıurfa'nın bu kez Büyükşehir Belediyesinin başvurusu ile müzik alanında UNESCO Ulusal Listesi’nde yer alması sevinçle karşılanmaya devam ediyor.

Gelişmenin resmileşmesinin ardından bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, Şanlıurfa'nın gerek tarihi gerekse kültürel mirası ile dünyanın sayılı merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Sosyal medyadan yaptığı değerlendirmesinde Vali Şıldak, "Şanlıurfa Müziğimiz UNESCO Listesinde… 2010 Yılında Sıra Gecesi Geleneği ile UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine giren Şanlıurfa bu kez de “Müzik” alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edildi. İlimizin kültür zenginliğinin ve kadim şehir olarak müzik alanında da gücünün tescillendiği bu başarıda katkısı bulunan başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün kurumlarımızı kutluyorum. Şehrimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Bu gelişme, kültür turizmi açısından güçlü bir çekim merkezi olan Şanlıurfa’nın müziğiyle de uluslararası bir marka olarak ön plana çıkması anlamına geliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49