Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Müftü Tolan, “Depremin Ne Zaman Olacağını Kimse Bilemez”

Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilin etkilendiği depremler nedeniyle büyük bir kayıp ve acı yaşandı. Cumhuriyet tarihinin en şiddetli depremlerini yaşayan bölgede afetin yarattığı sonuçlarla mücadele sürüyor.

Asrın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir kayıp ve acı yaşandı. sanal alemdeki bilgi kirliliği kimi zaman komplo teorilerinde yeni deprem tarihlerin açıklanması İddialar sosyal medyada yayıldı, etkileşime neden oldu. İl Müftüsü Tolan, “ Yer altında çatlaklar var, faylar var bu bilim adamları bu fay hatlarına bakarak daha önceki yılarda kaç yıl arayla buralarda deprem olmuş hesap ederek bir çeşit akıl yürütüyorlar. Ama depremin ne zaman nerde hangi şiddette olacağını ne bilim adamları bilir ne hocalar bilir ne evliyalar bilir, ne kahinler bilir, ne Çinler bilir, hiç kimse bilemez kim söylüyorsa bile bile kendine iftira ediyor bide halkımızı boşu boşuna çeşitli canlara çeşitli kuruntulara boşu sevk etmiş oluyor”dedi.

“ALLAH BAZI ŞEYLERİ İNSANLARI MÜMİNLERİ İMTİHAN ETMEK İÇİN YAPAR”

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ölenlere Allahtan rahmet dileyerek şu ifadeleri kullandı;

“Şimdi bu depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza ve kardeşlerimize Allahu Teâlâ rahmet etmesi onları şehit olarak kabul etmelerini diliyoruz yakınlarına da sabır vermesini niyaz ediyoruz. Allah’a Teâlâ yaralı olanlara da şifaları ihsan eylesin. Devletimizin, milletimizin bütün mümin kardeşlerimizi böyle felaketlerden musibetlerden Allahu Teâlâ muhafaza eylesin. Kainatın sahibi yüce Allah’tır Allah bazı şeyleri insanları müminleri imtihan etmek için yapar bazı şeyleri de ceza olarak yapar ama hangisini ne için yaptığını biz bilemeyiz sadece kendisi bilir. Cenabı Allah’la diyalog halinde veya ondan vahi alan şuanda dünya üzerinde hiçbir kimse yok en son Peygamber HZ. Muhammed (S.A.V)dır o da Bin 400 yıl önce vefat etmiş takriben ondan sonra insanlık aleminin cenubu Allah’tan aleminin vahiy alması da kesilmiştir.”

DEPREMİN NE ZAMAN OLACAĞINI KİMSE BİLEMEZ

Depremin nasıl ve ne zaman olacağını kimsenin bilemeyeceğini söyleyen Tolan;

“Şimdi depremle ilgili yer altında çatlaklar var, faylar var bu bilim adamları bu fay hatlarına bakarak daha önceki yılarda kaç yıl arayla buralarda deprem olmuş hesap ederek bir çeşit akıl yürütüyorlar. Ama depremin ne zaman nerde hangi şiddette olacağını ne bilim adamları bilir ne hocalar bilir ne evliyalar bilir, ne kahinler bilir, ne Çinler bilir, hiç kimse bilemez kim söylüyorsa bile bile kendine iftira ediyor. Halkımızı boşu boşuna çeşitli canlara çeşitli kuruntulara boşu sevk etmiş oluyor. Dinimizin en büyük özeliği akla değer vermesi bilime değer vermesidir, akıl ve bilim yani sebepler oluştuysa bunları göz ile ispat edebiliyorsak o zaman diyoruz ki bu böyle buradan diyelim ki Diyarbakır şu kadar kilometre uzaktır niye çünkü ölçmüşüz biliyoruz, ama bunun dışında işte şurada böyle olacak şuna dikkat edin bunlar hepsi kendi katından uydurma milletimizi de boş eden şeylerdir.” Dedi.

“VATANDAŞI HUZURSUZLUĞA SEVK ETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Halkı yalan bilgilerle yanıltmamaları gerektiğini aktaran İl Müftüsü;

“Bizim halk dilimizde bir söz vardır kurt dumanlı güne bakar şimdi böyle kendini öne çıkarmak isteyen ondan sonra milletimizi meşgul etmek isteyen fitne fesatçı çıkaran insanlar böyle durumlarda böyle felaketlerde ben söylemiştim böyle oldu şöyle oldu. Şimdi her gün dünya üzerinde bir şeyler söylüyor bunların bir kısmı medyaya yansıyor şu ay içerisinde bir şey olacak ne olacak söyle nasıl olacak o arada diyelim ki bir yerde mesele oldu ben söylemiştim işte bu o mesele bunlar hepsi hem kendine iftira hem de cenabı Allah’a iftira. Özellikle mümin olan kim mesela sihir, cin işte yıldızlara bakarak haber vermek yok fal bunlar hepsi dinimizin ret etikleri şeylerdir. Dinimiz bu gibi şeyleri ret etmek gayesiyle bir insanları bunları ret etmek için gelmiş cenabı Allah güç ve kuvvet sahibi sen onlara deki onların benim yanımda hazineleri yoktur yani ben herhangi bir güce malik değilim her şey cenabı Allah’tandır. İleride şu şöyle olacak bu böyle olacak ben onu bilemem bazen Allah’u Teâlâ ona bildirdiği olmuş ama onu Allah bildirmiş şimdi resul Allah vesselam bizden ayrılmış kim vahiy alıyor kime bilgi geliyor nerden geliyor kaynağı nedir yani vatandaşın boşu heyecan veya huzursuzluğa sevk etmekten başka bir şey değil.” İfadelerini kullandı.

“İNŞALLAH SIKINTILARI AŞACAĞIZ”

Bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni eden Tolan;

“Resul Allah (S.A.V) ayette öyle geçiyor ben size melek olduğumu da söylemiyorum bende sizin gibi bir insanım yani bu insanları boşu boşuna meşgul edenler dedi kodu fitne ve fesat çıkarmak başka bir şey değil halkımız kesinlikle öyle şeylere itibar etmemesi lazım akıl var mantık var adamın evinde hasar varsa binasına güvenilmiyorsa kontrol edilmişse sakıncalı görülmüşse ileride ister deprem olsun olmasın beli bir zamana kadar binanın hasar derecesine göre eğer sakıncalıysa hiç girmeyecek. İleride ne olacağını kimse bilemez ama biz tedbir almak zorundayız ama binamız sağlamsa işte birazda içimiz rahat etiğinde artçılarda biterse o zaman gider otururuz ne zamanda nerde öleceğinin bilemeyiz Allah bilir başımıza neler geleceğini biz bilemeyiz sadece Allah bilir kimse bilemez melekte bilemez sadece Cenabı Allah bazı melekleri peygamberlere bildirdiği peygamberlere bildirdiği geçerlidir. Onun için biz akıl ve bilimle hareket edeceğiz cenabı Allah’a imanımız sağlam olacak ama işimizi de sağlam yapacağız. Cenabı Allah akıl ve bilim tevekkül iman sadakat sabırla inşallah sıkıntıları aşacağız milletimize devletimize yardım etsin bizi bildiğimizle bilmediğimiz tamir etiğimiz etmediğimiz bütün fitnelerden fesatlardan sıkıntılardan musibetlerden muhafaza eylesin hepsi yalan hepsi uydurma günah ihtira yani hepsi yalan ve iftira.” İfadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48