Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül erın urfahaber kamu

Bu haber kez okundu.

Kelaynakların göç yolu GPS ile takip ediyor
1950 yılında nesli yok olmayla karşı karşıya kalan ve Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından açıklanan kırmızı listede nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kelaynaklar, yapılan koruma kontrol faaliyetleri, bilinçlendirme ve özellikle istasyondaki çalışmalar neticesinde çoğalmaya başladı. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğüne bağlı Birecik Şefliği Kelaynak Üreme İstasyonundaki birey sayısı göçe gönderilecek sayıya ulaştı. Yapılan çalışmalar sonucunda kelaynaklar 2001'de 42 iken şu anda 303’e sayıları ulaştı.
Birecik’te istasyonda yavrulayan kelaynaklar her yıl Temmuz aylarında göç yoluna çıkıyor.
Temmuz ayında Birecik ilçesindeki üretim istasyonunda koruma altında bulunan kelaynaklardan 30'u göç etmeleri için doğaya salındı. Bu yıl göç için bırakılan 30 kelaynaktan 4’üne GPS takip cihazı taktık ve göç rotaları ekipler tarafından izleniyor.
Yaz ayında 30 kelaynak, veteriner kontrolünden geçirilerek ayakları numaralandırılıp kanat ve gaga boyları ölçüldükten sonra doğaya bırakıldı. 4’üne GPS takip cihazı taktık ve göç rotaları izleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49