Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Kanser hastalar il dışına gitmeyecek: Şanlıurfa’da kuruluyor

Kanser erken tedavisi için gereken görüntüleme cihazı PET/ CT Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa’ya tahsis edildi. Hafta sonu Şanlıurfa’ya getirilecek cihazın kurulması planlanıyor. Kurulumun ardından Şanlıurfalı hastaların hizmetine girecek.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdür V. Ögr.Üyesi Dr. Faruk Günak “Sağlık bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilen PET/ CT cihazı bu hafta içinde teslim edilecektir, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulumu yapıldıktan sonra halkımızın hizmetine girecektir.

Kanserli dokuların belirlenmesi, tedavi planlaması ve sürecin değerlendirilmesi için kanserle savaşta başarıyı artıran bir yöntem olan PET/ CT, pek çok hastanın sağlıklı bir yaşama kavuşması için en önemli teknolojilerden biri olarak kabul edilmektedir”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48