Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

İl Müftüsü Ramazan Tolan’dan Kadir Gecesi Mesajı

Müftü Tolan’ın Kandil mesajı

Çok değerli Şanlıurfalı Hemşehrilerim Kadir Gecenizi canı gönülden tebrik ediyorum. Allah’u teala bize, size ve bütün İslam alemine hayırlara vesile eylesin. Bu geceyi en güzel bir şekilde eda etmeyi ve gecede güzel ibadetler yapmayı, güzel ahlaklar edinmeyi bizlere nasip eylesin.

Peygamber Efendimiz, bir hadisi şeriflerinde buyuruyorlar ki, kim Kadir gecesini güzel bir şekilde eda ederse ve ibadetle geçirirse, Allah onun geçmiş günahlarını bağışlar. Bu gecede özellikle tövbe ve istiğfarda bulunalım. Kaza namazlarımızı ve nafile namazlarımızı kılalım. Kur’an-ı Kerim bilenler Kur’an tilavet etsinler. Bilmeyenler de mealinden biraz okusunlar.

Tesbihat, tekbir, salavat ve dualarla bu geceyi ihya etmeye çalışalım. Değerli kardeşlerim, Kur’an-ı Kerim’de hakkında müstakil bir sure nazil olan tek gece Kadir gecesidir. Kadir gecesinin değeri de Kur’an-ı Kerim’in bu gecede nazil olmasıdır. O yüzden Ramazanın da Kadir gecesinin de Kur’an-ı Kerim ile sıkı bir ilişkisi var. Bundan dolayı da Kur’an-ı Kerime göre hayatımızı yaşamayı ve çizmeyi de unutmayalım. Bu gece 83 yıla bedel onun için bu geceyi ibadetle geçirmeyi ihmal etmeyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48