Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

HRÜ’nde Bilişim Günlerine Ev Sahipliği Yaptı

Ziraat Fakültesi Hüseyin Apan Konferans salonunda gerçekleşen programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın, Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Tema Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, akademisyenler, iş dünyası yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın, Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe ve Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Tiryakioğlu birer açış konuşması gerçekleştirdi.

23 yıldır Türkiye Bilişim Derneğinin bir üyesi olduğunu belirten Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın: “Değerli öğrenci arkadaşlar; sizler de böyle sivil toplum örgütlerinde yer alın. Özellikle Türkiye Bilişim Derneğine üye olmanızı istiyorum. Üye olmanızın yanısıra aktif olarak da görev alın. Yaptığınız faaliyetler sizi çok ileriye götürecektir. Böyle anlamlı etkinliği hazırlayan, emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yazılım sektörünün, diğer sektörlere kıyasla istihdam bakımından en fazla genç nüfusu barındıran sektör olduğunu ifade eden Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe ise, “Son yıllarda yazılım sektöründe atağa geçen ülkemiz, genç nüfus ile bu alanda yüksek bir potansiyele sahip. Türkiye’de geçtiğimiz yıllara göre yaklaşık yüzde 20 civarında bir büyüme göstermiş olan yazılım sektörünün yanı sıra bilgisayar teknolojileri sektöründe de bir önceki yıla göre en yüksek büyüme, yazılım alanında meydana geldi. Türk yazılım sektörümüz de her yıl büyüyen bir kapasiteye sahip” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Geçmiş yıllarda bileşim konusu hiç bu kadar revaçta değildi. Burada bilişim topluluğu üyelerimiz, üniversite hocalarımız, kurumların ceo’ları ve yöneticilerinin çok güzel sinerjileri var. Bu etkinlikte emeği geçen başta Cebrail Taşkın hocamıza, Türkiye Bilişim Topluluğu Genel Başkanı Rahmi Aktepe’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben 1970-1974 yılları arasında üniversite okuyordum. O zamanlarda benim okuduğum İstanbul Teknik Üniversitesinde oldukça büyük bilgisayarlar vardı. Ülkemizde yeni yeni bilgisayarlar görmeye başlamıştık. Bilgisayar, bilişim, yazılım, donanım, bilgi işlem kelimelerini hep merak ederdim. Bu kelimeleri kimin üretmiş olduğunu öğrenmiş oldum. Gerçekten bu kelimeleri üreten Türkiye Bilişim Derneğinin Kurucusu Aydın Köksal Hocam her şeyin bilincindeymiş. Sevgili öğrenciler, bu işi iyi öğrenin. 50 yıllık bir dernek Türkiye için muhteşem bir şeydir. 1990’lı yıllarda Amerika’dan Türkiye’ye geldiğimde her yerde computer deniyordu. Bir iki yıl sonra Aydın Köksal hocamız sayesinde Türkiye’de bilgisayar demeye başladık. Hocamıza bu derneği bize kazandırdığı içinde şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Sunumlarda, Bilişim Sektörü ve Teknoloji Gelecek Öngörüleri konusuyla Bulutistan İcra Kurulu Üyesi Mutlu Ataç, Girişimcilik ve Melek Yatırımcı Nedir? Konusuyla Trangels Kurucu Ortağı ve yatırımcı Hüseyin Karayağız, Blockchain Teknolojisi ve Yeni Finansal Sistemler konusuyla Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Defterhane kurucusu Cemil Şinasi Türün, Veriye Dayalı Gelecek ve Veri Bilimi, Veri Madenciliği konusuyla Marmara Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Çınar, Siber Güvenlik konusuyla Türkiye Bilişim Derneği 2. Başkanı Ali Yazıcı, Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm konusuyla Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ziya Karakaya sunumlarını gerçekleştirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49