Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Hilvan’da Ağır Hasarlı Evlerin Yıkımına Başlandı

6 Şubat’ta Maraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen Hilvan’da onlarca evde ağır hasar meydana geldi. Deprem nedeniyle ilçe merkezinde en çok hasar gören mahalleler arasında yer alan Karacurun Mahallesi’nde, yapılan hasar tespiti sonrası ağır hasarlı olduğu tespit edilen yaklaşık 15 konut, Kaymakamlık ve Belediye koordinesinde boşaltılarak yıkımına başlandı. Deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelen konut sahipleriyle görüşüp incelemede bulunan Kaymakam Coşkun Doğan ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, sahada çalışan teknik ekiplerin yaptıkları tespit sonucu Karacurun Mahallesi’nde 15 konutun ağır hasar gördüğünü ve bu nedenle yıkımına karar verildiğini belirterek tespitlerin devam ettiğini ve duruma göre yıkımların devam edeceğini söyledi.

Karacurun Mahallesi 7, 15 ve 20’inci sokakta bulunan ağır hasarlı bazı evlerde başlatılan yıkım çalışmalarına katılan Hilvan İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık vatandaşları yeniden uyararak hasarlı evlerden uzak durmalarını belirtti.

Deprem sonrası sahadaki çalışmaları Hilvan Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini ifade eden Kaymakam Doğan ‘6 Şubat’ta merkez üssü Maraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan depremler Hilvan’da da hasara neden oldu. Şuana kadar yapılan tespitler sonucu Karacurun Mahallemizde acil yıkılması gereken 15 konut vardır. Bugün itibarı yıkım çalışmalarını kaymakamlığımız koordinasyonunda ve Hilvan Belediyemizin ekipmanlarıyla gerçekleştiriyoruz. İnşallah en hızlı bir şekilde yaraları sarıp eskiden olduğu gibi biz bize dize dize birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Allah bir daha böyle afetlerle bizleri sınamasın, hepimize tekrar geçmiş olsun’ dedi.

Çalışmaları ekip halinde yakından takip eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık

‘Depremden etkilenen ilçemiz de oldukça hasar görmüştür. Hasar gören yerler, ilçe kaymakamlığımızın koordinasyonu ve teknik ekiplerimizin kontrolünde yıkımına başladık. Hemşerilerimizden isteğimiz sahada çalışan teknik ekiplere yardımcı olmalarıdır. İnşallah bugünleri geride bırakıp devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle eskisi gibi birlikte kendi yuvalarımızda yaşamaya devam edeceğiz. Allah’tan bugünleri bir daha yaşatmamasını niyaz ediyor ve herkese yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Hilvan’daki bir yandan hasar tespit çalışmaları sürerken, ağır hasarlı olduğu tespit edilen meskenlerin yıkım çalışmaları devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49