Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı Başkan Kuş sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Harran ovasında sanat yapılarda çalışmalar sürüyor

DSİ GAP 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı ve beraberindeki teknik heyet ile birlikte Harran Ovasında tahliye kanalları üzerindeki sanat yapıları ve derinleştirme şantiye ve inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Harran Ovası’nda tahliye kanallarının açılması, üzerindeki sanat yapıları ile işletme ve bakım yollarının yapılması ve toplulaştırma çalışmalarını muhtevasında bulunduran Harran Ovaları Tahliye Kanalı Açılması ve Sanat Yapıları inşaatında çalışmalar sürüyor.

Türkiye’nin çok tahıl, mısır ve pamuk üretiminin yapıldığı yerlerin başında gelen Harran Ovası, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında 1995 yılında suya kavuştu. Bölgede vahşi sulama yöntemi nedeniyle bazı alanlarda büyük su birikintileri oluşurken, suyun tahliyesi için drenaj kanalları açıldı. Açılan drenaj kanallarından su, Suriye'ye akıyor.

Harran Ovaları Tahliye Kanalı Açılması ve Sanat Yapıları inşaatı işinde çalışmalar tam hız sürüyor. Proje ile ova ve civardaki arazilerde yaşanan taban suyu yükselmesi ve yerleşim yerlerindeki su baskınları önlenecek ve çiftçilerin daha verimli ziraat yapması sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49