Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Başkan Kuş Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Haliliye’de binada patlama, 2 ölü, 8 yaralı

Olay Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 6 katlı bir binanın zemininde bulunan iş yerinde patlama oldu. Patlamanın şiddeti çok uzak bölgelerden duyuldu, patlama nedeniyle iş yerinde, binada büyük çaplı hasar meydana gelirken etrafındaki bir çok binanın camı kırıldı araçlar hasar gördü. Patlama sesini duyan vatandaşlar büyük panikle dışarıya çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda UMKE, itfaiye, doğalgaz, elektrik, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bina tedbir amacıyla kontrollü şekilde tahliye edildi. Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı. Ölen 2 kişinin cenazeleri, Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yaralılar ambulanslarla Şanlıurfa’daki hastanelere kaldırıldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Jandarma komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan da olay yerine gelerek incelemelerde bulunuyor.

Gaz sıkışması nedeniyle patlama olduğu belirtildi.

2 VEFAT 8 YARALI VAR

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Salih Ayhan, "Yan taraftaki binalar da ağır hasar olduğu için kapalıydı ve boşaltılmıştı. Patlamanın olduğu bina da çoğu vatandaşlarımız tarafından boşaltılmıştı ve bu sabah da depremin üzerinden böyle bir faciayla uyandık. Şu an için 2 vefat ve 8 yaralı var.

Vatandaşların da bizim uyarılarımıza çok dikkat etmesi lazım. Şu an burada adli ve idari soruşturma yapılıyor. Vatandaşımızın hayatı normalleştirmesini arzu etmekle birlikte biraz daha dikkatli olunmasını istiyoruz. Burada doğal gaz kapalı olduğu halde doğal gaz vanası farklı yöntemle kırılıp açıldıysa çok büyük sorun var. İçeride bir kişinin daha olduğu öngörülüyor. Bununla ilgili de incelemeler sürüyor. Güvenlik tedbirleri alındı." Dedi.

TEKNİK SORUŞTURMA DETAYLAR BELLİ OLUR

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynep Abidin Beyazgül de "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, teknik ve idari soruşturmalar tamamlandıktan sonra detaylı açıklamanın yapılacağını bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49