Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Halfeti'de Karagül Açtı
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen ve siyah rengiyle dikkati çeken karagül, Halfeti'ye gelen yerli ve yabancı Turistlerinde dikkatini çekiyor. Birecik Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Halfeti, çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyor.Halfeti kaymakamlığı yetiştirdığı karakülerin bir bölümünü kuruturken Halfeti'ye gelen misafirlerde hediye olarak veriliyor Bünyesinde barındırdığı tarihi ve turistlik güzelliklerinin yanı sıra, Halfeti'de yetişen karagül, son dönemde bölgeye yönelen film yapımcılarına da ilham kaynağı oluyor. Karagülün en siyah açtığı dönemin Ekim ve Kasım ayları olduğu belirtildi
Kaymakam Albayrak modelin Karagül serası inşa ettik
Halfeti kaymakamı Şeref Albayrak yaptığı açıklamada ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin karagüller i yakından görebilmeleri için sahil şeridi nde modern bir teşhir serası yaptırdıklarını söyleyen Albayrak Halfeti ile özdeşleşmiş sakin şehrin saklı kokusu Karagül'ün yetiştiriciliği yapılmaktadır. Buradaki serada üretilen karagüller kurutulup hediyelik olarak ilçeye gelen ziyaretçilere verilmesi ve yılın her mevsiminde karagül görebilmelerini sağlamak. Karagüller ilkbahar ve sonbaharda siyah olarak açmaktadır.
Halfeti İlçe: Gıda tarım ve hayvancılık İlçe Müdürü M. Akan Akmeşe de yaptığı açıklamada ilçe kaymakamımız Sayın Şeref Albayrak tarafından yaptırılan modern Serada karagül yetiştiriciliğini daha iyi şartlarda yapma fırsatı tanıdığını. Bizde ilçe tarım müdürlüğünde görevli Ziraat mühendisi arkadaşlarla daha iyi karagüller yetiştirerek ziyaretçilerimizin beğenisine sunuyoruz.
Türkiye'de sadece Halfeti'de yetişen "siyah gül"ün, Fransa'dan Türkiye'ye getirildiği ortaya çıktı.Topraklarının büyük bölümü Birecik Baraj Gölü altında kalan Şanlıurfa sınırları içindeki Halfeti, üç bin yıllık bir geçmişe sahip... Halfeti, MÖ 855 yılında Asur Kralı III. Salmanassa tarafından zapt edildiğinde Şitamrat adını taşıyormuş... Asurlardan sonra ise Med, Pers, Seleukos Krallığı, Roma, Sasani, Emevi, Abbasi ve Mısır Memlükleri'nin egemenliğine girmiş. Süryaniler dönemindeki adı da "Kal'a Rhomeyta" imiş... Osmanlıların Halfeti'yi fethettiği tarih ise 1516. Mercidabık Savaşı'nın kazanılmasının ardından Halfeti, Osmanlı'nın olmuş.

Anahtar Kelimeler:
UrfaHalfetıKaragul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48