Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Gebe Okulundan Hilvan’lı Anne adaylarına Çağrı!
Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesi'nde gebe okulu sorumlusu Neslihan İPAR, gebe okulu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Gebe sınıfı : ‘sağlıklı gebe, sağlıklı bebek’ anlayışıyla başlatılan gebe okulunun temel hedefi; annelerin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik ve doğum sürecini yaşaması, eşinin ve ailesinin de sürece katılmasını sağlamaktır.
Egzersiz yapmaya engeli olmayan, riskli bir gebeliği olmayan, ağır psikiyatrik bir hastalığı olmayan, eğitime katılımda sürekliliği sağlayabilen ve gebe okuluna katılmak için onay veren bütün gebeler gebe okuluna katılabilir.
Gebe sınıfında verilen eğitimler şu şekilde sıralanabilir:
Gebelikte ne gibi değişiklikler olur, gebelikte bireysel bakımda nelere dikkat edilmeli, gebelikte beslenmede nelere dikkat edilmeli, gebelikte görülen yakınmalarda beslenme nasıl olmalıdır, gebelikteki tehlike belirtileri nelerdir, gebelik döneminde egzersizler nasıl yapılmalıdır, doğum başlama belirtileri nelerdir ve nasıl hazırlık yapılmalı, doğumda yapılması gerekenler nelerdir, doğum sonu- lohusalık döneminde ortaya çıkan değişiklikler nelerdir, doğum sonu-lohusalık dönemi tehlike belirtileri nelerdir, doğum sonu dönemde yeni doğan bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, lohusalık döneminde egzersizler nasıl yapılmalıdır, emzirmede dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, gebelikten korunma yöntemleri nelerdir, gibi birçok konu hakkında bilgi veriliyor ve karşılıklı paylaşımlarda bulunuyoruz. Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesi olarak bilinçli anneler, sağlıklı bebekler ve mutlu aileler için hepinizi gebe okulumuza bekliyoruz dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49