Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Gastronominin başkenti Şanlıurfa'da yemek yarışması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" dolayısıyla Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında yöresel yemek sunumları ve yemek yarışması düzenlendi.

Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen program, Vali Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abindin Beyazgül Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Harran Üniversitesi Rektörü Tahir Güllüoğlu, Ünlü Şef Ramazan Bingöl, katılımcılar ve yarışmacılar katıldı.

Ciğer kebabından haşhaş kebabına, tava yemeklerinden çeşit çeşit köftelere kadar birbirinden lezzetli 100 çeşit yemek, hamarat aşçılar tarafından etkinlik alanında adeta şölen havasında hazırlandı

“URFA ÜZÜM YAPRAĞINDAN SARMA” VE “URFA İSOT DOLMASI” YARIŞTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Tarafından Türk Mutfağı Haftasında 100 çeşit yemek sunumu, canlı performanslarda Katılımcılar yaptıkları “Urfa Üzüm Yaprağından Sarma” ve “Urfa İsot Dolması” ile dereceye girmeye çalıştı.

Gastronomi alanında köklü geçmişe sahip tescilli lezzetler, sıra gecesi ekibinin keyifli müzikleri eşliğinde katılımcıların beğenisine sunuldu.

Yarışmada jüri üyeleri olarak ise TRT programcısı ve TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Harran Üniversitesi Aşçılık Programı Başkanı Öğrt. Gör. Şükran Taşkın ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Nevil Tekeli yer aldı.

Yarışmada, Zehra Turgut'un maharetli yemeği birinci olurken ikinciliği Saniye Akat oldu. İlkay Canbek isimli yarışmacı ise, hazırladığı yemeği ile üçüncü sırada yer aldı.

Dereceye giren katılımcılardan birinciye 6 Bin TL ikinciye 4 Bin TL üçüncüye ise 2 Bin TL para ödülü verildi.

“URFA BİR GASTRONOMİ ŞEHRİDİR”

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül,”Türk mutfağı haftası öncelikle mutfağımızın yaşaması noktasında öyle bir düşünce ortaya koyan Sayın Emine Erdoğan Hanım efendiye teşekkürlerimi sunuyorum. Mutfağımızın yaşatılması çok önemli bir konu mutfak ayrı bir güzellik mutfak bir buluşmayı yeridir.

Şanlıurfa’mız 12.000 yıllık bir geçmişe sahip. 12.000 yıllık geçmişi olan bir şehirde en güzel lezzetler olmaz mı? Tarihin içinden süzülerek gelmişiz. En güzel lezzetleri bulmuşuz. Medeniyetler buradan geçmiş. Burada her medeniyetin en güzeline sahip olmuşuz. Bir yemeğin çok farklı türlerde sahip olmuşuz. İşte bunun için diyoruz ki, Urfa bir gastronomi şehridir.”dedi.

Vali Salih Ayhan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, aşçılarla sohbet etti, hazırlanan yemeklerden tattı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49