Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Eyyübiye’de İstihdam İçin Yeni Adım

Şanlıurfa merkezindeki eski sanayi sitesinin yıkılması üzerine 2010 yılında yapımına başlanan Eyyübiye Uğurlu Sanayi Sitesi’ndeki yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışmaları Başkan Mehmet Kuş’un girişimleriyle yapılmaya başladı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Tamircileri Sanat Esnaf Odası Başkanı Halil Polat, Belediye Meclis Üyeleri ve esnafla bir araya gelerek, Uğurlu Sanayi Sitesi’ndeki çalışmalara ilk harcı döktü.

Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılmaya başlanan çalışmanın, bölgede faaliyet gösteren esnaf tarafından uzun süredir talep edildiğini belirten Başkan Mehmet Kuş, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Uğurlu Sanayi esnafımız yollarının, peyzajlarının yapılmasını istemişlerdi. Biz o günden itibaren, sabredin Uğurlu Sanayi’yi hem Eyyübiye’ye hem Şanlıurfa’ya kazandıracağız demiştik” dedi.

Uğurlu Sanayi’yi hizmete kazandırmaktaki temel sebebin, Eyyübiye sınırları içerisinde dağınık halde faaliyet gösteren esnafın mağduriyetinin giderilmesi olduğunu ifade eden Başkan Kuş, “Şu anda İmam Keskin Buğday Pazarı çevresinde bulunan esnafımız ve vatandaşımız ciddi mağduriyet yaşıyor. Hamdolsun, bugün Uğurlu Sanayi Sitemizdeki yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarımızın temelini atıyoruz. Nasip olursa Şubat ayı ortalarında sıcak asfalt serimini de tamamlayarak, Mart ayında Eyyübiyeli kardeşlerimiz ve esnafımızla birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden Allah hayırlı uğurlu etsin” diye konuştu.

Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Tamircileri Sanat Esnaf Odası Başkanı Halil Polat da bundan sonraki süreçte başta İmam Keskin Buğday Pazarı çevresindeki evlerin altında faaliyet gösteren esnafı peyderpey buraya taşıyacaklarını, kötü görüntüyü ortadan kaldıracaklarını ifade etti. Esnafa yeni bir sanayi sitesi kazandırdığı için Başkan Mehmet Kuş’a teşekkür eden Polat, projede emekleri geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’ya, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal’a ve ŞUSKİ ekiplerine şükranlarını sundu.

Seçim sürecinde ziyaret ettikleri esnafın, uzun süredir atıl durumda bulunan Uğurlu Sanayi Sitesi için talepleri olduğunu hatırlatan AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ise, 500 kadar iş yerinin bulunduğu sitenin hizmete girmesi için çalışmaları başlatan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Eyyübiye için hayırlı olmasını diledi.

Yolu ve çevre düzenlemesi olmadığı için meslektaşlarının bu zamana kadar Uğurlu Sanayi Sitesi’ne gelmediğini belirten sanayi esnafı da çalışmaların başlatmasından dolayı Başkan Mehmet Kuş’a teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49